Sjuk fisk

My baby is sick! Eller något fel är det på henne i alla fall. Cleo har fått några typ vita klumpar på ryggfenan och jag har ingen aning om vad det är! Får se om hon blir bättre annars blir det nog tyvärr så att jag måste stanna hemma från Florida och ta hand om henne.
.
.
.
Lite svårt att fånga en fisk-fena på bild. Men ni ser dom vita fläckarna på bild två? Jag är ytterst orolig!!

Kommentarer
Postat av: emma

Vita pricksjukan (Ichthyophthirius multifilis).

Symptom: Små (0,03-1,5 mm) vita prickar spridda över kroppen (flest på och vid fenorna). Vita pricksjukan orsakas av en encellig parasit och är en ganska vanlig, dödlig och mycket smittsam sjukdom.

Åtgärd: Lättbotad sjukdom. Det finns mycket effektiva mediciner i akvarieaffärerna. Vattentemperaturen skall ej understiga 26°C vid medicinering.

2011-04-07 @ 18:56:37
Postat av: c

MEN SHIIIT!!! vadå så det är en sjukdom? helt seriöst nu? ja trodde det bara va en lite fläck. var lite äckligt nu om det är en parasit. tänk om hon lider av den! måste bota fast vet inte riktigt hur ja ska lyckas hålla vattnet 26 grader hela tiden :P ugnen kanske.

2011-04-07 @ 20:20:22
Postat av: emma

hahah ugnen... men jaaa verkar vara någon läskig sjukdom som fiskar kan få! om du orkar är det ju bara å gå till djuraffärn eller veterinären om dom nu tar emot fiskar haha. annars är det kanske dags att ta farväl :(:(:( eller hoppas på att det inte är något farligt!

2011-04-08 @ 14:20:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0